ProductomschrijvingDivosan TC 86 is een laagschuimend, chloorhoudend alkalisch reinigings- en desinfectiemiddel voor Cleaning in Place (CIP) reiniging en sproeireiniging in de voedingsmiddelen-, frisdranken en zuivelindustrie.
Belangrijke eigenschappen • Divosan TC 86 bevat een mengsel van kalium-/natriumhydroxide, natrium hypochloriet en sequestreermiddelen. Deze combinatie zorgt voor een uitstekende vuil- en vlekverwijdering in hard water condities. Het werkt tevens als een effectief desinfectiemiddel tegen alle vormen van micro-organismen, zoals bacteriën, gisten, schimmels en sporen.
• Divosan TC 86 wordt aanbevolen als een één-fasereinigings- en desinfectiemiddel voor CIP en sproeireiniging. Het wordt gebruikt in brouwerijen en de drankenindustrie voor de reiniging van vullers, suiker/siroop-tanks, vaten, gistingstanks en voor filterapparatuur. Het kan eveneens gebruikt worden in bars en restaurants voor de reiniging van tap-installaties. Daarnaast wordt het ook gebruikt in de zuivelindustrie voor de reiniging van de melkontvangstzone en in de voedselverwerkende industrie voor algemene CIP van apparatuur en reiniging van afvoerkanalen.
• Divosan TC 86 is laagschuimend en daardoor efficiënt te gebruiken in CIP en sproeireinigingsapparatuur.
• Divosan TC 86 is ook geschikt voor toepassing in industriële wasmachines voor o.a. kratten- en vatenreiniging.
Voordelen• Brede desinfecterende werking.
• Uiterst efficiënt in de verwijdering van organisch materiaal met inbegrip van voedselafval, vlekken en penetrante geuren.
• Laag schuimend en daardoor efficiënt te gebruiken bij toepassingen met veel turbulentie in de reinigingsoplossing.
• Gemakkelijk afspoelbaar, economisch waterverbruik.
• Kosten-effectief voor gebruik in hard water.
GebruiksaanwijzingSterk verontreinigde oppervlakken en materialen vooraf grondig reinigen met een daarvoor geschikt reinigingsmiddel en vervolgens afspoelen met schoon water. Overtollige vloeistof verwijderen. Licht verontreinigde oppervlakken en materialen kunnen met dit gecombineerde reinigings- en desinfectiemiddel in één gang worden behandeld. Gedesinfecteerde oppervlakken en apparatuur, die in contact kunnen komen met eet- en drinkwaren dienen grondig te worden nagespoeld met schoon water.
Inwerktijdminimaal 5 minuten.
Dosering en toepassingsvoorbeelden desinfectie van oppervlakken en materialen: 0,5-0,75%.
Voor circulatiesystemen gelden de volgende richtlijnen Zuivel-, frisdrank- en voedingsmiddelenindustrie: Voorspoelen met schoon, lauw water. 10 minuten circuleren met een 0,75% oplossing. Naspoelen met schoon, koud water.
BrouwerijenVoorspoelen met schoon, koud water. 10-30 minuten circuleren met een 1-3% oplossing. Naspoelen met schoon, koud water.
Melkwinningsapparatuur op de boerderijVoorspoelen met schoon, lauw water. Reinigen en desinfecteren met een 0,5% oplossing gedurende 10 minuten. De aanvangstemperatuur dient tenminste 60-70°C te bedragen. Naspoelen met schoon, koud water.
ProductbladVerpakking: 1x 20 L